Yoga en meditatie bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer

Yoga en meditatie bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer

In de beginfase van de ziekte van Alzheimer komt het vaak voor dat er een lichte cognitieve stoornis optreedt. Aangezien er nog geen geneesmiddel is, is behandeling aangewezen met enkele interventies die dit syndroom kunnen helpen verminderen.

Het belangrijkste is het trainen van het geheugen, waarbij de patiënt wordt gestimuleerd om nieuwe dingen te leren.

Holistische oefeningen zoals yoga en meditatie worden gebruikt bij de behandeling van Alzheimerpatiënten om te proberen deze aandoening te verzachten of zelfs om te keren. De wijze van holistisch leven kan je op vele manieren voordelen opleveren.

De wetenschap blijft zich ontwikkelen in het onderzoek dat de doeltreffendheid van deze praktijken aantoont, waarbij er ook meer voordelen zijn, zoals een betere gezondheid, minder pijn en ziektepreventie, die aan het licht beginnen te komen.

Deze voordelen kunnen betrekking hebben op de geestelijke, lichamelijke en spirituele gezondheid.

Yoga

Yoga is een Indiase traditie die een geheel van psychofysieke oefeningen omvat. De praktijk wordt reeds aanbevolen voor de nationale gezondheidsstelsels in alle landen die lid zijn van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Degenen die al enige tijd yoga beoefenen voelen zich soepeler, slapen beter, zijn minder gestrest en houden hun gewicht onder controle.

Bovendien kan yoga het cognitief functioneren beïnvloeden door een verbeterde slaap, stemming en neurale connectiviteit.

Mindfulness

Binnen deze golf van meditatie en mentale ontspanning duidt mindfulness, die bestaat uit volledige aandacht, een mentale toestand aan die wordt gekenmerkt door de zelfregulering van de aandacht voor de huidige ervaring en die ook een heilzame strategie blijkt te zijn bij diverse ziekten.

Nieuw onderzoek suggereert dat mindfulness kan worden gebruikt om ziekten als Alzheimer, diabetes en borstkanker te behandelen.

Alle studies meldden significante bevindingen of trends in de richting van significantie voor een breed scala van maatregelen.

Waaronder minder cognitieve achteruitgang, minder ervaren stress, meer levenskwaliteit, meer functionele connectiviteit, procentuele verandering van het hersenvolume en de cerebrale bloedstroom in gebieden van de cortex.

 

Wil jij ook voortaan holistisch leven? Volg dan een (online) cursus of HBO opleiding bij ZoMa Opleidingen.

Organiseer uw medicijnen met een pillendoosje

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – het is tijd om je pillen in te nemen, maar je kunt ze niet vinden. Of erger nog, je bent vergeten het pillendoosje mee te nemen! Deze blogpost gaat over hoe je je medicijnen kunt organiseren, zodat dit nooit meer gebeurt. We bespreken enkele van de verschillende soorten pillendoosjes die op de markt verkrijgbaar zijn en waar ze het meest geschikt voor zijn.

Hoe organiseer je je medicijnen

Velen van ons hebben wel eens meegemaakt dat je je medicijnen vergat in te nemen, of dat ze moeilijk te vinden waren wanneer je ze nodig had. Een pillendoos kan je helpen om al je medicijnen bij te houden, zodat ze nooit meer zoek raken. Pillendoosjes zijn er in vele soorten en maten, maar ze dienen hetzelfde doel. Sommige zijn compact, terwijl andere meer doses bevatten, afhankelijk van wat je nodig hebt. Pillendoosjes zijn belangrijk omdat ze medicatietrouw bevorderen doordat ze het voor patiënten gemakkelijker maken hun pillen te ordenen en ze op tijd in te nemen. Het organiseren van medicijnen is niet altijd gemakkelijk maar pillendoosjes kunnen het makkelijker maken.

Pillendoosjes voor in uw handtas of broekzak

Een van de kleinste soorten pillendoosjes is een plastic doosje dat in je broekzak of handtas past. Deze zijn geweldig omdat je nooit ergens heen hoeft zonder ze, zelfs als je alleen maar een dagelijkse vitamine hoeft in te nemen. Ze zijn meestal licht en compact, zodat ze je handtas niet belasten. Ze bevatten meestal 14-21 pillen per keer.

Pillendoosjes voor het hele gezin

Veel gezinnen hebben meer dan één persoon die op bepaalde dagen van de week medicijnen moet innemen – zoals een bejaarde ouder of een tienerkind. Deze pillendoosjes kunnen in deze gevallen bijzonder nuttig zijn, omdat je in elk compartiment de medicatie doses van meerdere personen van tevoren kunt organiseren. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen dosis klaar heeft wanneer het nodig is, wat verwarring vermindert over of iemand zijn medicijnen heeft ingenomen of niet. Kleinere compartimenten maken het gemakkelijker voor kinderen (of volwassenen) om ze zelfstandig te openen, maar er zijn ook grotere containers beschikbaar indien nodig. U-vormige pillendozen zijn een van de populairste types. Ze hebben een U-vorm die het mogelijk maakt je gemakkelijk elk compartiment eruit kunt schuiven zonder het deksel te openen en er een puinhoop van te maken. Dit pillendoosje heeft meestal aparte compartimenten voor ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds.

Bij welke klachten is het verstandig om een fysiotherapeut te bezoeken?

Bij welke klachten is het verstandig om een fysiotherapeut te bezoeken?

Bij welke klachten is het verstandig om een fysiotherapeut te bezoeken?

Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen, dit komt meestal door pijn in gewrichten of spieren, een blessure of verkeerde houdingen. Bij een bezoek aan een fysiotherapeut  zorgt de fysiotherapeut dat het lichaam weer beter gaat functioneren en dat de pijn verminderd. Fysiotherapie is dus een erg goede manier om er voor te zorgen dat je pijn wordt verminderd en op een langer termijn misschien wel helemaal verdwijnt.

Welke klachten behandelt een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt bijna alle klachten die te maken hebben met beweging, zoals:

  • Artose
  • Enkelletsel
  • Hernia
  • Klachten aan je arm, nek of arm
  • Rugklachten
  • Polsblessure
  • Reuma

Binnen het FysioEffect team hebben ze de juiste kennis en specialismen in huis om de beste zorg aan te bieden.

Wat is verstandig om te vertellen aan je fysiotherapeut?

Bij een bezoek aan je fysiotherapeut is het verstandig dat je alles verteld wat invloed kan hebben op de diagnose en behandeling. Als je bijvoorbeeld pijn hebt in je rug, vertel dan hoe lang je al last hebt, waar de pijn precies zit. welke bewegingen gevoelig zijn en wat je zelf graag weer zou willen kunnen doen. Wees zo eerlijk mogelijk, ook als je denkt dat de klachten komen door bijvoorbeeld een stress factor. Dit kan namelijk ook van invloed zijn op je klachten.

Wat houdt de opleiding wmo consulent in?

Wat houdt de opleiding wmo consulent in?

Als je binnen de Wmo aan de slag wil kun je hiervoor een opleiding volgen bij Stimulansz. De opleiding Wmo consulent bestaat uit 5 modules, verdeeld over 7 trainingsdagen. Voorafgaande aan deze trainingsdagen zul je zelfstandig de theorie door moeten nemen. Vervolgens worden de trainingsdagen besteed aan het in de praktijk toepassen van de theorie. Deze manier van werken wordt ook wel flipped classroom genoemd. Je doet zelfstandig de theoretische kennis op en tijdens de trainingsdagen leer je deze kennis toe te passen in de praktijk. De opleiding zal worden afgesloten met een individuele eindtoets. Als je deze succesvol afrondt ontvang je een certificaat

Voor wie is de opleiding wmo consulent?

Iedereen die als wmo consulent werkt of als wmo consulent wil werken kan deze opleiding volgen. De opleiding is geschikt als je als beginnend wmo consulent werkt en je kennis uit wil breiden. Ook kun je de opleiding volgen als je je om wil laten scholen tot wmo consulent. Deze opleiding voorziet je van alle basiskennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan als wmo consulent. Ook als je overweegt een carriereswitch te maken is deze opleiding aan te bevelen. Omdat de opleiding bestaat uit slechts 7 trainingsdagen heb je de mogelijkheid om in een relatief korte periode een carrièreswitch te maken

Wat leer je tijdens de opleiding

De belangrijkste taak van een wmo consulent is het ondersteunen van je cliënt. Je moet gesprekken voeren, persoonlijke situaties onderzoeken en indicaties stellen. Hier zijn uiteraard kennis en vaardigheden voor nodig. Dit is dan ook waar de opleiding zich op richt. Tijdens de opleiding leer je te werken vanuit de vragen van je cliënt. Ook leer je aan te sluiten op de mogelijkheden van je cliënt. Je leert hoe je een persoonlijke situatie zorgvuldig onderzoekt. Ook leer je over medische en psychologische situaties. En je leert hoe je op basis van je onderzoek samen met je cliënt op zoek gaat naar oplossingen. Daarbij zul je gebruik maken van de wet en regelgeving in het brede sociale domein.

Welke stappen worden er ondernomen in een slaapkliniek?

Welke stappen worden er ondernomen in een slaapkliniek?

Mensen die last hebben van slaapproblemen hebben het zeker niet altijd makkelijk. Slaap tekort heeft namelijk erg negatieve effecten op je fysieke gesteldheid. Je bent namelijk de hele dag moe en hebt waarschijnlijk vaak hoofdpijn. Maar dat niet alleen, zeer waarschijnlijk lijdt je ook aan mentale problemen. Dat is ook niet zo gek, want als je de hele dag moe bent, dan ziet de dag er ook gewoon net wat minder leuk uit.

Het is dan ook niet gek dat veel mensen met slaapproblemen hier zo snel mogelijk van af willen. Gelukkig zijn er veel slaapklinieken, zoals RuysdaelKliniek.nl, een slaapkliniek Amsterdam. Een dergelijke slaapkliniek is de beste mogelijkheid om van je problemen af te komen. Maar wat gebeurd er eigenlijk bij een slaapkliniek? Hier leggen we het even voor je uit.

De stappen

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat je eerst zelf op zoek gaat naar een mogelijke verklaring voor je vermoeidheid. Denk je dat het echt een slaapprobleem is, of ben je bijvoorbeeld gewoon erg gestresst. Het laatste is namelijk niet iets waar een slaapkliniek iets aan kan doen. Ben je er echter van overtuigd dat je een slaapprobleem structureel is, dan kun je overgaan naar een slaapkliniek.

Heb je een lokale slaapkliniek gevonden, dan begin je aan een heel proces. Ten eerste gaan er natuurlijk test gedaan worden met als doel om vast te stellen wat er nu precies aan de hand is. Deze test werken natuurlijk alleen als je gaat slapen in de kliniek. Je komt dan in een afgezonderde ruimte, waar apparatuur klaar staat om te helpen met de diagnose.

Uit deze tests volgt dan hopelijk een duidelijk resultaat. Met dit resultaat ga je dan in de weer met de slaapkliniek en werk je toe naar een oplossing. De beste oplossing kan natuurlijk van alles zijn en hangt sterk af van welk slaapprobleem je hebt. 

 

Tips voor je spieren na het sporten

Tips voor je spieren na het sporten

Na het sporten zijn bepaalde dingen belangrijk zoals een warming-up, cooling-down en vergeet je voeding niet. je wilt namelijk je spieren niet overbelasten tijdens het sporten. Je wilt natuurlijk dat je lichaam zo snel mogelijk herstelt als je hebt gesport en dat je geen echt blessures oploopt en naar de fysiotherapeut toe moet. hieronder zal ik een paar tips geven wat je het beste kan als je hebt gesport.

cooling-down

Het is belangrijk om de training af te sluiten met een cooling down. Een cooling-down is het tegenovergestelde van een warming-up. Het doel van een warming-up is om je spieren warm te laten worden, door een warming-up te doen voorkom je blessures. Tijdens een cooling-down laat je je lichaam rustig wennen aan je normale hartslag, door een cooling down te doen voorkom je blessures. Een cooling-down zijn voornamelijk rekoefeningen en zorgen ervoor dat je gaat ontspannen en zorgen voor lossere spieren. door een cooling-down gaat je hartslag weer terug naar je normale ritme. tijdens het sporten moet er meer zuurstof naar de spieren worden gepompt, het vervoeren van extra zuurstof gebeurt via je bloed. doordat je tijdens het sporten meer zuurstof nodig hebt en je bloedsomloop langs je gaat hart gaat, gaat je hart sneller kloppen. 

voeding 

Een goede voeding na het sporten  is belangrijk voor het herstelproces. Na het sporten is het belangrijk om je glycogeen aan te vullen. glycogeen is een opslag van zowel glucose en koolhydraten. wanneer je lichaam energie haalt uit koolhydraten wordt glycogeen omgezet in glucose. Tijdens het sporten ontstaan er een soort kleine scheurtjes in je spieren. Die scheurtjes herstellen door eiwitten te eten. kort na het sporten heeft je lichaam behoefte aan voedingsstoffen. Je lichaam zou de voedingsstoffen sneller opnemen als je wat eet net na het sporten. Niet alleen de hoeveelheid voedingsstoffen is belangrijk maar het hoeveelheid water dat je drinkt voor en na het sporten is belangrijk. voor het sporten is het belangrijk om goed te drinken. Het is aan te raden om voor het sporten 1,5 liter water te drinken. Tijdens het sporten verlies je veel vocht door andere zweet.het is belangrijk dat het vochttekort zo snel mogelijk aan te vullen is het dus belangrijk zowel voor, na als tijdens water te drinken. 

Stel je hebt een blessure opgelopen tijdens het sporten of je hebt andere lichamelijke klachten. je bent ten einde raad hoe je van deze klachten af kunt komen dan wil fysio Amsterdam met de naam Movamento je graag helpen om van je klachten af te komen.

Hoe gaat het aanvragen van een scheiding in ze werking?

Hoe gaat het aanvragen van een scheiding in ze werking?

Scheiden is een emotionele en lastige keuze. Toch gebeurd het met enige regelmaat dat mensen scheiden. Waarschijnlijk ken je in je omgeving wel minstens één persoon die gescheiden is. Omdat het met enige regelmaat voorkomt is de Nederlandse wet er wel op ingericht. Hier vertellen we je dan ook hoe een scheiding aanvragen in zijn werking gaat. 

Drie stappen

We beginnen bij het begin. Het licht voor de hand, maar het is toch van belang om te noemen. Wil je scheiden van je partner dan is het cruciaal dat je dit aan je partner voorlegt. Ja, dit is niet makkelijk. De kans is groot dat je al enige tijd met het idee rondloopt, en het gewoon moeilijk vindt om te zeggen. Wellicht wil je partner wel helemaal niet van jou scheiden, dat maakt het moeilijk. 

Toch is het cruciaal dat je het verteld en samen tot de beslissing komt. Als je samen tot een eenduidige beslissing komt maakt dit het scheidingsproces een stuk gemakkelijker. Vertel dus je partner duidelijk wat je wil en nodig hebt en ben daarin open.

Dan naar stap twee. Het besluit om te scheiden is nu genomen en de vervolgstappen zijn om een duidelijk toekomstplan te maken. Je kan je natuurlijk voorstellen dat je veel moet regelen. Dingen zoals  waar gaan de kinderen heen en wanneer, wie krijgt de woning en wat doen we met het spaargeld of eventuele beleggingen. In dit stadium kan het helpen om een scheidingsmediator in te huren, zoals De ScheidingsMediator. Ook een advocaat is van belang, want deze heb je nodig om het daadwerkelijke scheidingsverzoek aan te vragen bij de rechter.

Goed, heb je duidelijke afspraken gemaakt en ben je het nog steeds eens dat scheiden de beste optie is, dan vraag je je scheiding aan bij de rechter via je advocaat. Sta je beide achter je besluit en kun je duidelijk aantonen waarom een echtscheiding voor jullie de enige optie is, dan is de scheiding eigenlijk niets meer dan een administratieve handeling. 

Zorgeloos bezoekers ontvangen met een digitale receptie

Zorgeloos bezoekers ontvangen met een digitale receptie

Stel je voor jij zit in een verzorgingstehuis, maar je hebt het eigenlijk helemaal niet naar je zin. Je voelt je eenzaam, maar bent ook heel erg bang om besmet te raken met het corona virus. Je kinderen werken gewoon, en de kleinkinderen gaan gewoon naar school en naar sport. Je vindt het best risicovol als je langskomen in het verzorgingstehuis, omdat zij zo veel contacten hebben in het dagelijkse leven. Maar toch wil je ze graag zien. Hoe moet dat nu verder?

Heel veel inwoners van verzorgingstehuizen zitten in een dergelijke situatie, het is en blijft een moeilijk dilemma. Als directie van een verzorgingstehuis moet je je inzetten om alles zo leefbaar en prettig mogelijk te maken voor je inwoners. En het creëren van veiligheid is een groot onderdeel daarvan. Wij van DigiReceptie zien ook in dat ouderen eenzaam worden, en dus naar bezoek verlangen. Maar dat moet dan wel veilig gaan. Daar hebben wij iets op bedacht, namelijk een digitale bezoekersregistratie voor in verzorgingstehuizen. Met ons systeem is het namelijk mogelijk voor bezoekers om zich voorafgaand aan het bezoek aan te melden, en dat helemaal online. Dat is geen gedoe meer bij de receptie. Het handige van onze bezoekersplanning verzorgingshuis is dan ook dat het automatisch het verplichte covid-check gesprek uitvoert. Dit zorgt ook voor veiligheid, en bovendien is het verplicht. Je slaat met onze app wel twee vliegen in een klap dus, want dat gesprek kan dus ook gewoon online. Zo zorg je er voor dat je covid buiten de deur houdt, en dat je binnen de deur veel gezelligheid creëert voor je bewoners. Bovendien is het een manier om een goed overzicht te hebben van wie er binnenshuis is, en kan je eventueel tijdssloten instellen zodat niet iedereen tegelijkertijd op bezoek komt. Benieuwd naar alle functies en mogelijkheden? Bekijk dan onze website!

Loopbaan in de zorg

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte baan in de zorg dan ben je bij Co2work.nl aan het juiste adres. Zij hebben korte lijnen met de werkgevers waardoor er voor bijna iedereen een passende baan te vinden is. Het ultieme doel is om de juiste baan voor de juiste persoon te vinden. Hierin bemiddelen wij en zoeken wij samen naar jouw droombaan. De missie is niet voor niets een juiste match tussen werkgever en werknemer te creëren.

 

Vacatures vinden in de zorg sector

Voor zorgmedewerkers is het soms moeilijk om de juiste medische vacatures te vinden. Daarom gebruiken wij duidelijke filter opties. Zo kun je selecteren in welke branche je op zoek bent naar een baan. Maar ook kun je aangeven in welke regio jij het liefste wil werken. Daarnaast kun je ook op dienstverband en het aantal uren filteren. Dit zorgt ervoor dat er alleen vacatures worden weergeven die bij je passen.

 

Waarom bij Co2Work veel mensen solliciteren

Wij zetten in op een langdurig en goed dienstverband. Dit komt omdat wij de wensen van onze werkgevers en werknemers op een rijtje zetten om de juiste match te maken. Daarnaast houden wij goed contact met de bedrijven waardoor wij korte lijntjes hebben. Dit zorgt ervoor dat bij ons ook regelmatig nieuwe vacatures worden aangeboden. Een duurzame match betekent veel voor de werknemer en werkgever waardoor ze beiden tevreden zijn.

 

Wat ons een van de beste in ons vak maakt

Wij zijn een van de beste in ons vak doordat wij een goede verhouding hanteren tussen de wensen van een werkgever en het kunnen van een werknemer. Een duurzame match betekent voor beide kanten veel zekerheid en dat is precies waar ze naar op zoek zijn. Daarnaast werken wij ook met re-integratie waardoor mensen die al een tijdje uit het vak zijn ook een kans op de arbeidsmarkt krijgen. En zo zijn er nog vele factoren meer waarom wij uitblinken.

Hoe kan je het best besparen op je zorgverzekering?

Een zorgverzekering kan best duur zijn. Niet gek ook, want denk maar aan ziekenhuis of huisarts kosten of dure medicijnen. Veel mensen kiezen dan ook voor een zorgverzekering die veel hulp kan vergoeden. De dekkingsmogelijkheden van een zorgverzekering kunnen erg uiteenlopen en kunnen bestaan uit alleen de standaardkosten of nog extra aanvullende kosten. Toch willen veel mensen graag besparen op hun zorgverzekering doordat niet altijd alles nodig is. Weet jij hoe je moet besparen op je zorgverzekering? 

Kijk naar je betalingswijze 

De meeste mensen kiezen ervoor om maandelijks hun zorgverzekering te betalen, als reden dat het vaak niet mogelijk is om het zorgbedrag in één keer te betalen of omdat ze dit simpelweg alleen weten. Velen weten namelijk niet dat sommige zorgverzekeraars het betalen van je zorgverzekering ook jaarlijks toestaan. Dit wordt gedaan in Januari en biedt niet alleen voordelen aan de zorgverzekeraar, maar ook aan jou als consument. Normaliter wordt op deze betalingswijze namelijk ook nog een korting van zo’n 3 procent op het zorgbedrag gegeven, waardoor je veel geld kan besparen.  

Kies voor de juiste aanvullende verzekeringen 

Aanvullende verzekeringen zijn erg handig wil je vaak en continu hulp nodig hebben. Wanneer je verwacht gezond en fit te blijven, kan je overwegen om geen aanvullende beurs aan te schaffen. Hierdoor kan je flink besparen op je zorgverzekering. Kies in dat geval niet voor een collectieve zorgverzekering. Hierbij ben je verzekerd voor vaak onnodige dingen. Zet daarom je zorgwensen op een rijtje en zoek hierbij een geschikte zorgverzekering. Op deze manier kan je de beste zorgverzekering kiezen. 

Neem een aparte zorgverzekering 

Vaak heeft een gezin een gezamenlijke zorgverzekering. Handig klinkt het misschien, maar in de praktijk is dit vaak niet het geval. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je partner weinig medicijnen nodig heeft en nooit in het ziekenhuis hoeft te komen, maar jij zo nu en dan aparte medicijnen nodig heeft of onderzoeken in het ziekenhuis. Je betaalt dan voor de gezamenlijke zorgverzekering, maar jouw partner kan veel goedkoper uit bij een andere zorgverzekering. Let hier dus altijd goed op bij het kiezen van een geschikte zorgverzekering, want de wensen van de een gezin komen niet altijd overeen. Heb je speciale medicijnen of extra huisartsbezoeken nodig? Zorg er dan voor om een aparte zorgverzekering te kiezen.