Zitbal 101: alles wat je moet weten over zitballen

Zitbal 101: alles wat je moet weten over zitballen

Zitten op een gymnastiekbal is een geweldige manier om je evenwicht, houding en flexibiliteit te verbeteren. Maar wist je dat zitten op een bal ook kan helpen om je buikspieren en bilspieren te trainen? In deze blogpost, zullen we bespreken de voordelen van het zitten op een zitbal, maar ook tips over hoe je een goed te gebruiken. Dus als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende manier om je fitnessniveau te verbeteren, kan zitten op een zitbal precies zijn wat je nodig hebt!

De voordelen en gevaren van een zitbal

Het gebruiken van een zitbal kan helpen om je houding  te verbeteren, maar het kan ook gevaarlijk zijn als je het niet goed gebruikt. Als je op een zitbal zit, zorg er dan voor dat je voeten plat op de grond staan en je knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Je moet ook vermijden dat je te veel stuitert of je gewicht verplaatst, want dan kun je van de bal af vallen. Als het gebruik van een zitbal nieuw voor je is, is het altijd het beste om met kleine bewegingen te beginnen en geleidelijk de intensiteit van je workout te verhogen naarmate je meer vertrouwd raakt met de oefening. Kijk ook filmpjes op bijvoorbeeld YouTube om tips te krijgen over hoe je de zitbal gebruikt als je er nieuw in bent.

 

Bij correct gebruik kunnen zitballen een aantal voordelen bieden, waaronder:

 

 • Verbeterde houding
 • Verhoogde flexibiliteit
 • Sterkere buikspieren en bilspieren
 • Beter evenwicht

Verschillende manieren om een zitbal te gebruiken

Er zijn een aantal manieren waarop je een zitbal kan gebruiken om je conditie te verbeteren. Hier zijn een paar ideeën:

 

 • Ga op de bal zitten terwijl je tv kijkt of aan je bureau werkt om je houding te verbeteren.
 • Doe sit-ups op de bal om je buikspieren en bilspieren te trainen.
 • Gebruik de bal als een stabiliteits apparaat wanneer je andere oefeningen doet, zoals lunges of push-ups.

Hoe weet je of een zitbal iets voor jou is

Als je aan het twijfelen bent of een zitbal een goede keuze is voor jou raadpleeg een arts of fysiotherapeut. Zij kunnen je helpen bepalen of dit soort oefeningen veilig voor je zijn en advies geven over het juiste gebruik van de bal.

Er zijn een aantal overwegingen om mee te nemen voordat je een zitbal gebruikt, maar als je deze tips volgt, ben je in een mum van tijd op weg om je conditie te verbeteren! Bedankt voor het lezen en we hopen dat deze blog nuttig was.

Care by nature supplementen gebruiken?

Vaak nemen mensen dagelijks extra gezondheidssupplementen om de vitamines en dergelijke aan te vullen. In voeding vind je dit vaak al terug, maar niet iedereen eet alles waar dat in zin en ook niet iedereen krijgt genoeg daarvan binnen. Misschien dat je lichaam te weinig aanmaakt of dat je de voedselsoort waar dat in zit niet lekker vindt. Dan wordt het al lastig.

 

Omega 3 supplementen van Care by Nature

Omega 3 zijn eigenlijk vetzuren. Deze vetzuren vind je het meest in bijvoorbeeld vis. De vetsamenstelling in je bloed wordt door deze stof positief beïnvloed. Als er te veel vet aanwezig is in je bloed dan worden deze pilletjes vaak gebruikt. Ook als je aan het diëten bent en het helpt niet genoeg of je krijgt dan niet genoeg omega drie binnen dan kun je het hiermee aanvullen. Het effect is niet super groot, je moet niet verwachten dat met een pilletje alles goed weer is.

 

De gezondheidsraad heeft geadviseerd om minimaal 250 mg omega 3 in te nemen elke dag. Dat is de hoeveelheid vetzuren die je nodig hebt in je lichaam. Het is goed voor je hart om voldoende van deze vetzuren in te nemen. Een gezond vetgehalte in je bloed wordt hier ook goed door geconcentreerd. Ook de bloeddruk wordt positief beïnvloed door voldoende inname van omega 3.

 

Wat wil Care by Nature bereiken?

https://carebynature.nl/ hoopt onder de Nederlanders bewustzijn te brengen over het gebruik van omega drie en hoe belangrijk dat is voor je lichaam. Het is heel belangrijk om een gezonde omega drie pijl te hebben in je lichaam. Doordat we niet genoeg vette vis eten elke dag kun je dat hiermee makkelijk aanvullen. Er wordt ook een omega drie test aangeboden door care by nature waar je zelf het gehalte kan meten.

 

Voor de mensen die vegetarisch zijn is het eigenlijk al zeker dat hun omega drie gehalte te laag is. Zij eten geen vis en komen deze stof dus te kort omdat het nergens anders meer in zit. Specifiek voor deze mensen is het daarom belangrijk om omega drie pillen te nemen. Zo vul je die voedingsstof aan zonder dat je het moet eten. Je kunt gewoon vegetarisch blijven alleen wel op een gezonde manier voor je lichaam.

 

De supplementen van Care by Nature

Care by Nature heeft verschillende soorten supplementen die je kunt aanschaffen. Afhankelijk van wat je fijn vindt. De een vindt het fijner om gewoon een pilletje te slikken en de ander vindt een siroop lekkerder. Alles hebben ze dus je kunt gewoon nemen wat je het fijnst vindt. Ook de zelftest kun je bestellen. Zo kun je zelf kijken hoeveel je het nodig hebt en of je het nodig hebt. In principe twee keer per week vette vis eten zou voldoende moeten zijn, toch is dat natuurlijk per lichaam anders en kun je dat zo nog even checken. Ben je benieuwd wat er te vinden is? Kijk op https://carebynature.nl/ voor het aanbod en de bestelmogelijkheden.

Rechtsbijstandverzekering, zin- of onzin?

Rechtsbijstandverzekering, zin- of onzin?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en bij een ongeluk in het verkeer krijg je vaak het welles nietes verhaal. Wat is het dan fijn dat je een rechtsbijstandverzekering hebt zodat advocaten of juridische adviseurs je goed kunnen bijstaan. Want jouw gezondheid is het enige wat telt en dat moet in goede banen geleid worden. Ook kun je te maken krijgen met conflicten op je werk, met een vervelende huurbaas of misschien heb je een huis gekocht waarbij dingen niet kloppen.

De voordelen van een rechtsbijstandverzekering

Een van de grootste voordelen van een rechtsbijstandverzekering is dat je altijd de juiste hulp krijgt en dat je niet eerst nog op zoek moet gaan naar een advocaat die gespecialiseerd is in jouw juridische hulpvraag. En wat te denken van de kosten van een losse advocaat, dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Met een rechtsbijstandverzekering weet je precies wat je kwijt bent en kan dus heel verstandig zijn om af te sluiten.

Groot gezin

Met een groot gezin loop je als gezin ook eerder risico’s. Wat als jouw kind iets bij een ander vernielt en de tegenpartij doet moeilijk? Jouw kind veroorzaakt een ongeluk of krijgt een ongeluk? Dan wil je toch zeker dat de gezondheid van je kind voorop staat en heb je je hoofd niet naar conflicten staan. Er wordt een medische blunder gemaakt waardoor jij of één van jouw gezinsleden behoorlijk in moet perken met de gezondheid dan wil je zeker zijn dat jij de juiste juridische adviseurs kunt raadplegen.

Dreigend ontslag

Een baas kan altijd dreigen met ontslag maar niet altijd is de dreiging met ontslag terecht. Hoe ga je dat conflict oplossen als je er met je baas niet uitkomt? Ook dit komt vaker voor in een gezin met kinderen die al werken, vooral vaak bij de jeugd die hun eerste baantje krijgen kunnen er makkelijker conflicten ontstaan.

Je hebt een huis gekocht

Hoe trots kun je zijn als jij je eerste huis hebt gekocht en je grote droom is uitgekomen. Je hebt de makelaar blindelings vertrouwt op zijn mooie blauwe ogen en achteraf blijkt dat het huis niet helemaal in orde is zoals het hoort. Je weet natuurlijk wel een beetje van je rechten als huizenkoper want dat kun je heel makkelijk op Google opzoeken. Je ontdekt de verborgen gebreken na de koop, oei, wat nu? Het eerste wat je verstandiger wijs doet is contact opnemen met de verkopende partij maar je raadt het al, een conflict is geboren.

Het overwegen waard

Zo lees je dus dat er tal van oorzaken kunnen zijn, en we hebben ze nog niet eens allemaal benoemd, waarom het verstandig kan zijn om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Je kunt bij verschillende maatschappijen informatie inwinnen welke verzekering voor jou en of jouw gezin het verstandigste is. Als gezin is het hele gezin meeverzekerd dus gaat het gelukkig niet om maar 1 persoon. Twijfel je nog steeds? Laat je dan eens vrijblijvend adviseren zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Yoga en meditatie bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer

Yoga en meditatie bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer

In de beginfase van de ziekte van Alzheimer komt het vaak voor dat er een lichte cognitieve stoornis optreedt. Aangezien er nog geen geneesmiddel is, is behandeling aangewezen met enkele interventies die dit syndroom kunnen helpen verminderen.

Het belangrijkste is het trainen van het geheugen, waarbij de patiënt wordt gestimuleerd om nieuwe dingen te leren.

Holistische oefeningen zoals yoga en meditatie worden gebruikt bij de behandeling van Alzheimerpatiënten om te proberen deze aandoening te verzachten of zelfs om te keren. De wijze van holistisch leven kan je op vele manieren voordelen opleveren.

De wetenschap blijft zich ontwikkelen in het onderzoek dat de doeltreffendheid van deze praktijken aantoont, waarbij er ook meer voordelen zijn, zoals een betere gezondheid, minder pijn en ziektepreventie, die aan het licht beginnen te komen.

Deze voordelen kunnen betrekking hebben op de geestelijke, lichamelijke en spirituele gezondheid.

Yoga

Yoga is een Indiase traditie die een geheel van psychofysieke oefeningen omvat. De praktijk wordt reeds aanbevolen voor de nationale gezondheidsstelsels in alle landen die lid zijn van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Degenen die al enige tijd yoga beoefenen voelen zich soepeler, slapen beter, zijn minder gestrest en houden hun gewicht onder controle.

Bovendien kan yoga het cognitief functioneren beïnvloeden door een verbeterde slaap, stemming en neurale connectiviteit.

Mindfulness

Binnen deze golf van meditatie en mentale ontspanning duidt mindfulness, die bestaat uit volledige aandacht, een mentale toestand aan die wordt gekenmerkt door de zelfregulering van de aandacht voor de huidige ervaring en die ook een heilzame strategie blijkt te zijn bij diverse ziekten.

Nieuw onderzoek suggereert dat mindfulness kan worden gebruikt om ziekten als Alzheimer, diabetes en borstkanker te behandelen.

Alle studies meldden significante bevindingen of trends in de richting van significantie voor een breed scala van maatregelen.

Waaronder minder cognitieve achteruitgang, minder ervaren stress, meer levenskwaliteit, meer functionele connectiviteit, procentuele verandering van het hersenvolume en de cerebrale bloedstroom in gebieden van de cortex.

 

Wil jij ook voortaan holistisch leven? Volg dan een (online) cursus of HBO opleiding bij ZoMa Opleidingen.

Organiseer uw medicijnen met een pillendoosje

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – het is tijd om je pillen in te nemen, maar je kunt ze niet vinden. Of erger nog, je bent vergeten het pillendoosje mee te nemen! Deze blogpost gaat over hoe je je medicijnen kunt organiseren, zodat dit nooit meer gebeurt. We bespreken enkele van de verschillende soorten pillendoosjes die op de markt verkrijgbaar zijn en waar ze het meest geschikt voor zijn.

Hoe organiseer je je medicijnen

Velen van ons hebben wel eens meegemaakt dat je je medicijnen vergat in te nemen, of dat ze moeilijk te vinden waren wanneer je ze nodig had. Een pillendoos kan je helpen om al je medicijnen bij te houden, zodat ze nooit meer zoek raken. Pillendoosjes zijn er in vele soorten en maten, maar ze dienen hetzelfde doel. Sommige zijn compact, terwijl andere meer doses bevatten, afhankelijk van wat je nodig hebt. Pillendoosjes zijn belangrijk omdat ze medicatietrouw bevorderen doordat ze het voor patiënten gemakkelijker maken hun pillen te ordenen en ze op tijd in te nemen. Het organiseren van medicijnen is niet altijd gemakkelijk maar pillendoosjes kunnen het makkelijker maken.

Pillendoosjes voor in uw handtas of broekzak

Een van de kleinste soorten pillendoosjes is een plastic doosje dat in je broekzak of handtas past. Deze zijn geweldig omdat je nooit ergens heen hoeft zonder ze, zelfs als je alleen maar een dagelijkse vitamine hoeft in te nemen. Ze zijn meestal licht en compact, zodat ze je handtas niet belasten. Ze bevatten meestal 14-21 pillen per keer.

Pillendoosjes voor het hele gezin

Veel gezinnen hebben meer dan één persoon die op bepaalde dagen van de week medicijnen moet innemen – zoals een bejaarde ouder of een tienerkind. Deze pillendoosjes kunnen in deze gevallen bijzonder nuttig zijn, omdat je in elk compartiment de medicatie doses van meerdere personen van tevoren kunt organiseren. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen dosis klaar heeft wanneer het nodig is, wat verwarring vermindert over of iemand zijn medicijnen heeft ingenomen of niet. Kleinere compartimenten maken het gemakkelijker voor kinderen (of volwassenen) om ze zelfstandig te openen, maar er zijn ook grotere containers beschikbaar indien nodig. U-vormige pillendozen zijn een van de populairste types. Ze hebben een U-vorm die het mogelijk maakt je gemakkelijk elk compartiment eruit kunt schuiven zonder het deksel te openen en er een puinhoop van te maken. Dit pillendoosje heeft meestal aparte compartimenten voor ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds.

Bij welke klachten is het verstandig om een fysiotherapeut te bezoeken?

Bij welke klachten is het verstandig om een fysiotherapeut te bezoeken?

Bij welke klachten is het verstandig om een fysiotherapeut te bezoeken?

Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen, dit komt meestal door pijn in gewrichten of spieren, een blessure of verkeerde houdingen. Bij een bezoek aan een fysiotherapeut  zorgt de fysiotherapeut dat het lichaam weer beter gaat functioneren en dat de pijn verminderd. Fysiotherapie is dus een erg goede manier om er voor te zorgen dat je pijn wordt verminderd en op een langer termijn misschien wel helemaal verdwijnt.

Welke klachten behandelt een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt bijna alle klachten die te maken hebben met beweging, zoals:

 • Artose
 • Enkelletsel
 • Hernia
 • Klachten aan je arm, nek of arm
 • Rugklachten
 • Polsblessure
 • Reuma

Binnen het FysioEffect team hebben ze de juiste kennis en specialismen in huis om de beste zorg aan te bieden.

Wat is verstandig om te vertellen aan je fysiotherapeut?

Bij een bezoek aan je fysiotherapeut is het verstandig dat je alles verteld wat invloed kan hebben op de diagnose en behandeling. Als je bijvoorbeeld pijn hebt in je rug, vertel dan hoe lang je al last hebt, waar de pijn precies zit. welke bewegingen gevoelig zijn en wat je zelf graag weer zou willen kunnen doen. Wees zo eerlijk mogelijk, ook als je denkt dat de klachten komen door bijvoorbeeld een stress factor. Dit kan namelijk ook van invloed zijn op je klachten.

Wat houdt de opleiding wmo consulent in?

Wat houdt de opleiding wmo consulent in?

Als je binnen de Wmo aan de slag wil kun je hiervoor een opleiding volgen bij Stimulansz. De opleiding Wmo consulent bestaat uit 5 modules, verdeeld over 7 trainingsdagen. Voorafgaande aan deze trainingsdagen zul je zelfstandig de theorie door moeten nemen. Vervolgens worden de trainingsdagen besteed aan het in de praktijk toepassen van de theorie. Deze manier van werken wordt ook wel flipped classroom genoemd. Je doet zelfstandig de theoretische kennis op en tijdens de trainingsdagen leer je deze kennis toe te passen in de praktijk. De opleiding zal worden afgesloten met een individuele eindtoets. Als je deze succesvol afrondt ontvang je een certificaat

Voor wie is de opleiding wmo consulent?

Iedereen die als wmo consulent werkt of als wmo consulent wil werken kan deze opleiding volgen. De opleiding is geschikt als je als beginnend wmo consulent werkt en je kennis uit wil breiden. Ook kun je de opleiding volgen als je je om wil laten scholen tot wmo consulent. Deze opleiding voorziet je van alle basiskennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan als wmo consulent. Ook als je overweegt een carriereswitch te maken is deze opleiding aan te bevelen. Omdat de opleiding bestaat uit slechts 7 trainingsdagen heb je de mogelijkheid om in een relatief korte periode een carrièreswitch te maken

Wat leer je tijdens de opleiding

De belangrijkste taak van een wmo consulent is het ondersteunen van je cliënt. Je moet gesprekken voeren, persoonlijke situaties onderzoeken en indicaties stellen. Hier zijn uiteraard kennis en vaardigheden voor nodig. Dit is dan ook waar de opleiding zich op richt. Tijdens de opleiding leer je te werken vanuit de vragen van je cliënt. Ook leer je aan te sluiten op de mogelijkheden van je cliënt. Je leert hoe je een persoonlijke situatie zorgvuldig onderzoekt. Ook leer je over medische en psychologische situaties. En je leert hoe je op basis van je onderzoek samen met je cliënt op zoek gaat naar oplossingen. Daarbij zul je gebruik maken van de wet en regelgeving in het brede sociale domein.

Welke stappen worden er ondernomen in een slaapkliniek?

Welke stappen worden er ondernomen in een slaapkliniek?

Mensen die last hebben van slaapproblemen hebben het zeker niet altijd makkelijk. Slaap tekort heeft namelijk erg negatieve effecten op je fysieke gesteldheid. Je bent namelijk de hele dag moe en hebt waarschijnlijk vaak hoofdpijn. Maar dat niet alleen, zeer waarschijnlijk lijdt je ook aan mentale problemen. Dat is ook niet zo gek, want als je de hele dag moe bent, dan ziet de dag er ook gewoon net wat minder leuk uit.

Het is dan ook niet gek dat veel mensen met slaapproblemen hier zo snel mogelijk van af willen. Gelukkig zijn er veel slaapklinieken, zoals RuysdaelKliniek.nl, een slaapkliniek Amsterdam. Een dergelijke slaapkliniek is de beste mogelijkheid om van je problemen af te komen. Maar wat gebeurd er eigenlijk bij een slaapkliniek? Hier leggen we het even voor je uit.

De stappen

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat je eerst zelf op zoek gaat naar een mogelijke verklaring voor je vermoeidheid. Denk je dat het echt een slaapprobleem is, of ben je bijvoorbeeld gewoon erg gestresst. Het laatste is namelijk niet iets waar een slaapkliniek iets aan kan doen. Ben je er echter van overtuigd dat je een slaapprobleem structureel is, dan kun je overgaan naar een slaapkliniek.

Heb je een lokale slaapkliniek gevonden, dan begin je aan een heel proces. Ten eerste gaan er natuurlijk test gedaan worden met als doel om vast te stellen wat er nu precies aan de hand is. Deze test werken natuurlijk alleen als je gaat slapen in de kliniek. Je komt dan in een afgezonderde ruimte, waar apparatuur klaar staat om te helpen met de diagnose.

Uit deze tests volgt dan hopelijk een duidelijk resultaat. Met dit resultaat ga je dan in de weer met de slaapkliniek en werk je toe naar een oplossing. De beste oplossing kan natuurlijk van alles zijn en hangt sterk af van welk slaapprobleem je hebt. 

 

Tips voor je spieren na het sporten

Tips voor je spieren na het sporten

Na het sporten zijn bepaalde dingen belangrijk zoals een warming-up, cooling-down en vergeet je voeding niet. je wilt namelijk je spieren niet overbelasten tijdens het sporten. Je wilt natuurlijk dat je lichaam zo snel mogelijk herstelt als je hebt gesport en dat je geen echt blessures oploopt en naar de fysiotherapeut toe moet. hieronder zal ik een paar tips geven wat je het beste kan als je hebt gesport.

cooling-down

Het is belangrijk om de training af te sluiten met een cooling down. Een cooling-down is het tegenovergestelde van een warming-up. Het doel van een warming-up is om je spieren warm te laten worden, door een warming-up te doen voorkom je blessures. Tijdens een cooling-down laat je je lichaam rustig wennen aan je normale hartslag, door een cooling down te doen voorkom je blessures. Een cooling-down zijn voornamelijk rekoefeningen en zorgen ervoor dat je gaat ontspannen en zorgen voor lossere spieren. door een cooling-down gaat je hartslag weer terug naar je normale ritme. tijdens het sporten moet er meer zuurstof naar de spieren worden gepompt, het vervoeren van extra zuurstof gebeurt via je bloed. doordat je tijdens het sporten meer zuurstof nodig hebt en je bloedsomloop langs je gaat hart gaat, gaat je hart sneller kloppen. 

voeding 

Een goede voeding na het sporten  is belangrijk voor het herstelproces. Na het sporten is het belangrijk om je glycogeen aan te vullen. glycogeen is een opslag van zowel glucose en koolhydraten. wanneer je lichaam energie haalt uit koolhydraten wordt glycogeen omgezet in glucose. Tijdens het sporten ontstaan er een soort kleine scheurtjes in je spieren. Die scheurtjes herstellen door eiwitten te eten. kort na het sporten heeft je lichaam behoefte aan voedingsstoffen. Je lichaam zou de voedingsstoffen sneller opnemen als je wat eet net na het sporten. Niet alleen de hoeveelheid voedingsstoffen is belangrijk maar het hoeveelheid water dat je drinkt voor en na het sporten is belangrijk. voor het sporten is het belangrijk om goed te drinken. Het is aan te raden om voor het sporten 1,5 liter water te drinken. Tijdens het sporten verlies je veel vocht door andere zweet.het is belangrijk dat het vochttekort zo snel mogelijk aan te vullen is het dus belangrijk zowel voor, na als tijdens water te drinken. 

Stel je hebt een blessure opgelopen tijdens het sporten of je hebt andere lichamelijke klachten. je bent ten einde raad hoe je van deze klachten af kunt komen dan wil fysio Amsterdam met de naam Movamento je graag helpen om van je klachten af te komen.

Hoe gaat het aanvragen van een scheiding in ze werking?

Hoe gaat het aanvragen van een scheiding in ze werking?

Scheiden is een emotionele en lastige keuze. Toch gebeurd het met enige regelmaat dat mensen scheiden. Waarschijnlijk ken je in je omgeving wel minstens één persoon die gescheiden is. Omdat het met enige regelmaat voorkomt is de Nederlandse wet er wel op ingericht. Hier vertellen we je dan ook hoe een scheiding aanvragen in zijn werking gaat. 

Drie stappen

We beginnen bij het begin. Het licht voor de hand, maar het is toch van belang om te noemen. Wil je scheiden van je partner dan is het cruciaal dat je dit aan je partner voorlegt. Ja, dit is niet makkelijk. De kans is groot dat je al enige tijd met het idee rondloopt, en het gewoon moeilijk vindt om te zeggen. Wellicht wil je partner wel helemaal niet van jou scheiden, dat maakt het moeilijk. 

Toch is het cruciaal dat je het verteld en samen tot de beslissing komt. Als je samen tot een eenduidige beslissing komt maakt dit het scheidingsproces een stuk gemakkelijker. Vertel dus je partner duidelijk wat je wil en nodig hebt en ben daarin open.

Dan naar stap twee. Het besluit om te scheiden is nu genomen en de vervolgstappen zijn om een duidelijk toekomstplan te maken. Je kan je natuurlijk voorstellen dat je veel moet regelen. Dingen zoals  waar gaan de kinderen heen en wanneer, wie krijgt de woning en wat doen we met het spaargeld of eventuele beleggingen. In dit stadium kan het helpen om een scheidingsmediator in te huren, zoals De ScheidingsMediator. Ook een advocaat is van belang, want deze heb je nodig om het daadwerkelijke scheidingsverzoek aan te vragen bij de rechter.

Goed, heb je duidelijke afspraken gemaakt en ben je het nog steeds eens dat scheiden de beste optie is, dan vraag je je scheiding aan bij de rechter via je advocaat. Sta je beide achter je besluit en kun je duidelijk aantonen waarom een echtscheiding voor jullie de enige optie is, dan is de scheiding eigenlijk niets meer dan een administratieve handeling.