Een ongeluk zit in een klein hoekje, en bij een ongeluk in het verkeer krijg je vaak het welles nietes verhaal. Wat is het dan fijn dat je een rechtsbijstandverzekering hebt zodat advocaten of juridische adviseurs je goed kunnen bijstaan. Want jouw gezondheid is het enige wat telt en dat moet in goede banen geleid worden. Ook kun je te maken krijgen met conflicten op je werk, met een vervelende huurbaas of misschien heb je een huis gekocht waarbij dingen niet kloppen.

De voordelen van een rechtsbijstandverzekering

Een van de grootste voordelen van een rechtsbijstandverzekering is dat je altijd de juiste hulp krijgt en dat je niet eerst nog op zoek moet gaan naar een advocaat die gespecialiseerd is in jouw juridische hulpvraag. En wat te denken van de kosten van een losse advocaat, dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Met een rechtsbijstandverzekering weet je precies wat je kwijt bent en kan dus heel verstandig zijn om af te sluiten.

Groot gezin

Met een groot gezin loop je als gezin ook eerder risico’s. Wat als jouw kind iets bij een ander vernielt en de tegenpartij doet moeilijk? Jouw kind veroorzaakt een ongeluk of krijgt een ongeluk? Dan wil je toch zeker dat de gezondheid van je kind voorop staat en heb je je hoofd niet naar conflicten staan. Er wordt een medische blunder gemaakt waardoor jij of één van jouw gezinsleden behoorlijk in moet perken met de gezondheid dan wil je zeker zijn dat jij de juiste juridische adviseurs kunt raadplegen.

Dreigend ontslag

Een baas kan altijd dreigen met ontslag maar niet altijd is de dreiging met ontslag terecht. Hoe ga je dat conflict oplossen als je er met je baas niet uitkomt? Ook dit komt vaker voor in een gezin met kinderen die al werken, vooral vaak bij de jeugd die hun eerste baantje krijgen kunnen er makkelijker conflicten ontstaan.

Je hebt een huis gekocht

Hoe trots kun je zijn als jij je eerste huis hebt gekocht en je grote droom is uitgekomen. Je hebt de makelaar blindelings vertrouwt op zijn mooie blauwe ogen en achteraf blijkt dat het huis niet helemaal in orde is zoals het hoort. Je weet natuurlijk wel een beetje van je rechten als huizenkoper want dat kun je heel makkelijk op Google opzoeken. Je ontdekt de verborgen gebreken na de koop, oei, wat nu? Het eerste wat je verstandiger wijs doet is contact opnemen met de verkopende partij maar je raadt het al, een conflict is geboren.

Het overwegen waard

Zo lees je dus dat er tal van oorzaken kunnen zijn, en we hebben ze nog niet eens allemaal benoemd, waarom het verstandig kan zijn om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Je kunt bij verschillende maatschappijen informatie inwinnen welke verzekering voor jou en of jouw gezin het verstandigste is. Als gezin is het hele gezin meeverzekerd dus gaat het gelukkig niet om maar 1 persoon. Twijfel je nog steeds? Laat je dan eens vrijblijvend adviseren zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.