Ben je op zoek naar een zorgverzekering Univé waar je veel voordelen aan kan behalen? Dan moet deze verzekering volledig op jouw behoeften aangesloten zijn. Iedereen heeft bepaalde behoeften als het aankomt op gezondheidszorg. Voordat je over kan gaan op het invullen van het aanvraagformulier moet je daarom weten wat je allemaal te wachten staat. Want wat zijn nu de zaken die je niet over het hoofd mag zien? En hoe kunnen deze zaken ervoor zorgen dat je een verzekering hebt waar je voortdurend gebruik van kunt maken? Onderstaande informatie zet de belangrijkste factoren voor het maken van een keuze voor jou op een rij. 

 

De basisdekking en de polisvoorwaarden

Het eerste waar je naar kan kijken is de basisdekking. Dit is de verplichte verzekering, die je toegang geeft tot de medische zorg. Het gaat hierbij om de essentiële zorg, zoals een bezoek aan de huisarts of een ziekenhuisopname. Ook bepaalde medicijnen zijn hierin opgenomen. Hoewel de basis in eerste instantie hetzelfde lijkt, zitten er wel degelijk verschillen tussen de verzekeringen. Zorg er daarom voor dat je alles goed doorneemt als je een basisverzekering Univé afsluit. Je kunt hierbij ook kijken naar de polisvoorwaarden die bij de dekking horen. In deze polisvoorwaarden lees je alle uitsluitingen, beperkingen en werkwijzen van de maatschappij. Je staat hiermee niet voor verrassingen als je een claim indient of gebruik moet maken van medische zorg. Pas als deze voorwaarden duidelijk zijn, vul je het aanvraagformulier in. 

 

Aanvullende mogelijkheden en het buitenland

Je moet bij de zorgverzekering ook rekening houden met aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringsopties kun je in combinatie met de basisdekking afsluiten, zodat je nog meer toegang hebt tot specialistische zorg. Vooral als jouw gezondheid niet optimaal is of je regelmatig blessures oploopt met sporten zijn er voldoende mogelijkheden om jou een goede dekking te geven. Zorg er hierbij voor dat je jouw behoeften duidelijk hebt. En kijk ook of je in het buitenland voldoende gedekt bent indien nodig hebt. In combinatie met jouw reisverzekering hoef je dan niet meer bang te zijn dat je na een bezoek aan het ziekenhuis of een andere specialist extreem hoge rekeningen in de brievenbus krijgt. Het geeft je meer gemoedsrust als je alles aanpast aan jouw behoeften en wensen. 

 

Extra mogelijkheden goed meenemen in keuzes

Als laatste is het aan te raden om naar het eigen risico en de extra mogelijkheden met jouw verzekering te kijken. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering begint met het vergoeden van de rekeningen. Het bedrag is ieder jaar vastgesteld, maar kun je zelf omhoog zetten door een vrijwillig eigen risico toe te voegen. Zorg ervoor dat het bedrag bij jouw financiële situatie past, zodat je niet voor grotere problemen staat. Door alles zo goed mogelijk op een rij te zetten, voorkom je dat je verkeerde keuzes maakt. Jouw verzekering gaat hierdoor bij je passen en je krijgt meer gemoedsrust door te weten dat je medische zorg kunt krijgen.