Wanneer je ouder wordt en al lang een relatie hebt met eenzelfde persoon, merk je misschien dat de passie in je relatie is afgenomen. Zeker wanneer ook fysieke ongemakken beginnen op te duiken, is het moeilijk om je seksuele relatie passioneel te houden. Hier lees je hoe je de passie in je relatie opnieuw kunt ontdekken.

Communicatie als eerste stap

Een relatie is ten dode opgeschreven als er niet gecommuniceerd wordt tussen de partners. Misschien praten jullie wel heel open over jullie gevoelens, maar is een gesprek over jullie seksleven wat ongemakkelijk. Hoe lastig het in het begin ook kan zijn, onthoud dat open en eerlijk communiceren met je partner de basis vormt voor een sterke relatie. Een goed gesprek zorgt ervoor dat eventuele spanningen verminderen en dat jullie samen op zoek kunnen gaan naar oplossingen voor fysieke ongemakken, zoals erectieproblemen. 

Maak tijd voor elkaar

Wanneer je jong en onbezonnen bent, is seks vaak iets wat spontaan en snel kan gebeuren. Wanneer je ouder wordt, zul je merken dat je zowel fysiek, mentaal als emotioneel meer genot ondervindt wanneer je tijd neemt om je partner te beminnen. Intimiteit is dan ook meer dan het penetreren alleen. Door aandacht te besteden aan emotionele verbondenheid en genegenheid, leg je een mooie basis voor diepgaande intimiteit. Neem dus zeker de tijd om elkaar te kussen, te knuffelen of een massage te geven om de passie weer te laten oplaaien.

Gebruik accessoires

Weinig mensen zullen er open over praten, maar veel koppels geven hun seksleven een boost door accessoires te introduceren in hun slaapkamer. Een penispomp bijvoorbeeld, is ideaal wanneer je erectieproblemen ondervindt. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je penis vacuüm gezogen wordt, waardoor je bloedvaten gaan uitzetten. Hierdoor ontstaat een extra harde erectie. Een penispomp wordt ook gebruikt door mannen die graag wat extra volume hebben of gewoon houden van het gevoel dat deze cilinder hen geeft.

Maak het kinky

Wanneer je jullie seksleven graag echt een niveautje hoger tilt, is het zeker de moeite waard om de premium seksmachine uit te testen. Deze machine gebruik je samen of alleen, tegelijkertijd of je laat hem besturen door je partner. De premium seksmachine is zo gemaakt dat je er allerlei zinnenprikkelende accessoires op kunt monteren. Vervolgens stel je in hoe diep en hoe snel je erdoor gepenetreerd wil worden. Je kunt natuurlijk ook de controle uit handen geven en je partner laten bepalen op welke manier de premium seksmachine je gaat verwennen. 

Nieuwe manieren van intimiteit

Ouder worden vraagt aanpassingen binnen elk aspect van je leven, en dus ook in je seksleven. Neem de tijd om als koppel aan deze veranderingen te wennen en om nieuwe manieren van seksualiteitsbeleving te vinden die voor jullie allebei werken. Probeer hier zeker bij te experimenteren, al dan niet met seksspeeltjes of met seksuele hulpmiddelen. Zo verdiep je je relatie en ervaar je meer passie en verbondenheid dan ooit tevoren.