Een zorgverzekering kan best duur zijn. Niet gek ook, want denk maar aan ziekenhuis of huisarts kosten of dure medicijnen. Veel mensen kiezen dan ook voor een zorgverzekering die veel hulp kan vergoeden. De dekkingsmogelijkheden van een zorgverzekering kunnen erg uiteenlopen en kunnen bestaan uit alleen de standaardkosten of nog extra aanvullende kosten. Toch willen veel mensen graag besparen op hun zorgverzekering doordat niet altijd alles nodig is. Weet jij hoe je moet besparen op je zorgverzekering? 

Kijk naar je betalingswijze 

De meeste mensen kiezen ervoor om maandelijks hun zorgverzekering te betalen, als reden dat het vaak niet mogelijk is om het zorgbedrag in één keer te betalen of omdat ze dit simpelweg alleen weten. Velen weten namelijk niet dat sommige zorgverzekeraars het betalen van je zorgverzekering ook jaarlijks toestaan. Dit wordt gedaan in Januari en biedt niet alleen voordelen aan de zorgverzekeraar, maar ook aan jou als consument. Normaliter wordt op deze betalingswijze namelijk ook nog een korting van zo’n 3 procent op het zorgbedrag gegeven, waardoor je veel geld kan besparen.  

Kies voor de juiste aanvullende verzekeringen 

Aanvullende verzekeringen zijn erg handig wil je vaak en continu hulp nodig hebben. Wanneer je verwacht gezond en fit te blijven, kan je overwegen om geen aanvullende beurs aan te schaffen. Hierdoor kan je flink besparen op je zorgverzekering. Kies in dat geval niet voor een collectieve zorgverzekering. Hierbij ben je verzekerd voor vaak onnodige dingen. Zet daarom je zorgwensen op een rijtje en zoek hierbij een geschikte zorgverzekering. Op deze manier kan je de beste zorgverzekering kiezen. 

Neem een aparte zorgverzekering 

Vaak heeft een gezin een gezamenlijke zorgverzekering. Handig klinkt het misschien, maar in de praktijk is dit vaak niet het geval. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je partner weinig medicijnen nodig heeft en nooit in het ziekenhuis hoeft te komen, maar jij zo nu en dan aparte medicijnen nodig heeft of onderzoeken in het ziekenhuis. Je betaalt dan voor de gezamenlijke zorgverzekering, maar jouw partner kan veel goedkoper uit bij een andere zorgverzekering. Let hier dus altijd goed op bij het kiezen van een geschikte zorgverzekering, want de wensen van de een gezin komen niet altijd overeen. Heb je speciale medicijnen of extra huisartsbezoeken nodig? Zorg er dan voor om een aparte zorgverzekering te kiezen.