We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – het is tijd om je pillen in te nemen, maar je kunt ze niet vinden. Of erger nog, je bent vergeten het pillendoosje mee te nemen! Deze blogpost gaat over hoe je je medicijnen kunt organiseren, zodat dit nooit meer gebeurt. We bespreken enkele van de verschillende soorten pillendoosjes die op de markt verkrijgbaar zijn en waar ze het meest geschikt voor zijn.

Hoe organiseer je je medicijnen

Velen van ons hebben wel eens meegemaakt dat je je medicijnen vergat in te nemen, of dat ze moeilijk te vinden waren wanneer je ze nodig had. Een pillendoos kan je helpen om al je medicijnen bij te houden, zodat ze nooit meer zoek raken. Pillendoosjes zijn er in vele soorten en maten, maar ze dienen hetzelfde doel. Sommige zijn compact, terwijl andere meer doses bevatten, afhankelijk van wat je nodig hebt. Pillendoosjes zijn belangrijk omdat ze medicatietrouw bevorderen doordat ze het voor patiënten gemakkelijker maken hun pillen te ordenen en ze op tijd in te nemen. Het organiseren van medicijnen is niet altijd gemakkelijk maar pillendoosjes kunnen het makkelijker maken.

Pillendoosjes voor in uw handtas of broekzak

Een van de kleinste soorten pillendoosjes is een plastic doosje dat in je broekzak of handtas past. Deze zijn geweldig omdat je nooit ergens heen hoeft zonder ze, zelfs als je alleen maar een dagelijkse vitamine hoeft in te nemen. Ze zijn meestal licht en compact, zodat ze je handtas niet belasten. Ze bevatten meestal 14-21 pillen per keer.

Pillendoosjes voor het hele gezin

Veel gezinnen hebben meer dan één persoon die op bepaalde dagen van de week medicijnen moet innemen – zoals een bejaarde ouder of een tienerkind. Deze pillendoosjes kunnen in deze gevallen bijzonder nuttig zijn, omdat je in elk compartiment de medicatie doses van meerdere personen van tevoren kunt organiseren. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen dosis klaar heeft wanneer het nodig is, wat verwarring vermindert over of iemand zijn medicijnen heeft ingenomen of niet. Kleinere compartimenten maken het gemakkelijker voor kinderen (of volwassenen) om ze zelfstandig te openen, maar er zijn ook grotere containers beschikbaar indien nodig. U-vormige pillendozen zijn een van de populairste types. Ze hebben een U-vorm die het mogelijk maakt je gemakkelijk elk compartiment eruit kunt schuiven zonder het deksel te openen en er een puinhoop van te maken. Dit pillendoosje heeft meestal aparte compartimenten voor ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds.