Alzheimer gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het kan beginnen met kleine vervalt of momenten van verwarring die onverbiddelijk beginnen te verdiepen en zich herhalen totdat de erkenning van de eens bekende gaat uit als een licht. Deze aandoening treft momenteel naar schatting 5,2 miljoen Amerikanen boven de leeftijd van 65, en tegen 2050 is het naar verwachting van invloed op 13,2 miljoen. In de vroege stadia, alzheimer kan worden verward met eenvoudige vergeetachtigheid, of zelfs als het vordert, kan het lijken op andere dementie. Als u een verzorger voor iemand, zelfs in de vroege stadia van deze aandoening, is het belangrijk voor zowel u als de patiënt om een basis van begrip, zorg en bedachtzaamheid te leggen, terwijl u in staat bent.

Hier zijn enkele tips voor de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer of een van de dementie die kan begeleiden veroudering. De aandoening kan beangstigend zijn voor zowel de patiënt als de zorgverlener, dus een deel van dit vroege advies gaat echt over het vestigen van wederzijds vertrouwen en zorg:

Waardeer dat er goede en slechte dagen zullen zijn, dus wees niet elke dag bang als een soort trauma; waarderen de goede dagen als je ze hebt, en weet dat je uitkijken naar morgen op de slechte.

Leer jezelf over de ziekte van Alzheimer vroeg in de progressie, zodat je niet leven in angst voor verrassingen op de loer rond elke beurt, en vooral op zoek naar de steungroepen die beschikbaar zijn in de meeste grote steden voor zorgverleners aan alzheimer patiënten.

Leef in het moment en waardeer nu. Dit gaat niet over ontkenning, maar het is belangrijk voor zowel de zorgverlener als de patiënt om te genieten van mogelijkheden om te delen en voor elkaar te zorgen.

Moedig onafhankelijkheid bij de patiënt aan. Als een verzorger, wees voorzichtig niet te enfeeble uw Alzheimer patiënt, maar in plaats daarvan hen aanmoedigen om te blijven leven een redelijk normaal leven en doen zo veel voor zichzelf als ze redelijkerwijs kunnen.

Beslis nu samen over belangrijke zaken. Het kan gemakkelijk zijn om juridische, financiële of levenseindevragen uit te stellen om niet somber te klinken, maar het is belangrijk dat alle partijen betrokken worden bij beslissingen, terwijl wederzijdse besluitvorming nog steeds mogelijk is.